FAQ

Hier kan je alle informatie betreffende onze producten vinden.

Luxe Handgemaakte Kaarsen
Luxe Handgemaakte Kaarsen
Previous slide
Next slide

Thuiskomen en een rustgevende kaars aansteken is tegenwoordig steeds meer een bewuste keuze om je huis meer sfeervol te maken en om alles ervoor even af te ronden om een rustgevend omgeving te creëren.

Wij van Su La Mer willen hier aan bijdragen door unieke, handgemaakte producten te produceren voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het creëren van een luxe interieur.
Maar natuurlijk ook voor de mensen die op zoek zijn naar mooie, unieke accessoires dat alles tot één geheel verbindt. Al dit doen wij met uiterste precisie en met de natuur en duurzaamheid in ons achterhoofd.
Zo gebruiken wij geen schadelijke grondstoffen of synthetische geuren en gebruiken we alleen natuurlijke producten, papieren verpakkingen en labels en staan ook zaken zoals recycling hoog in het vaandel.

handgemaakt

Al onze producten worden volledig met de hand gemaakt.
Hierdoor kunnen er kleine imperfecties ontstaan. Desalniettemin worden kaarsen alleen verkocht als ze door de kwaliteitscontrole komen, en wij bij Su La Mer hebben metingen van hoge kwaliteit.

Vrij van schadelijke stoffen

Alle kaarsen van Su La Mer bevatten GEEN synthetische geuren.
Studies zoals dat van Professor Richard Sharpe, hoofdonderzoeker van de afdeling Menswetenschappen van het Medisch Adviescollege in Edinburgh (Schotland) aan dat deze giftige stoffen kanker, geboorteafwijkingen en aandoeningen van het centraal zenuwstelsel veroorzaken.
Op de lange termijn kunnen ze uitgroeien tot meervoudige chemische overgevoeligheid, met symptomen als hoofdpijn, vermoeidheid en ademhalingsmoeilijkheden.

Materialen

Al onze kaarsen zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbare sojawas en zijn vrij van schadelijke stoffen.
Alle kaarsen zijn volledig vegan, dierproefvrij en handgemaakt.

Brandduur

Wij raden aan om bij het branden van de kaarsen met verschillende diameters altijd een schotel of kaarsenplateau onder de kaars te plaatsen.
Deze kaars heeft esthetische doeleinden, maar kan ook natuurlijk aangestoken worden. De brandduur verschilt per design, in de productbeschrijving zal de juiste brandduur vermeldt staan.

Etherische oliën in de Seizoenen Kaarsen

De gelimiteerde seizoenen editie kaarsen van het merk Su La Mer bevatten geen synthetische geurstoffen maar zuivere en biologische etherische oliën in een zeer lage dosering.
De producten hebben dus ook een zeer milde geur.

Handleiding Kaarsen

Brandveiligheid

Wij snappen dat je zo snel mogelijk van je kaarsen wil genieten. Echter is het wel belangrijk om een paar regels in acht te nemen wanneer het aankomt op het laten branden van kaarsen. Onjuist gebruik van kaarsen kan gevaarlijk zijn.

Laat een kaars nooit onbeheerd branden. Ga je voor 5 minuutjes even de deur uit? Doof de kaars dan alsnog.

Positioneer een kaars nooit dichtbij brandbare objecten. Denk hierbij aan gordijnen, decoratie pluimen of andere objecten die vlam kunnen vatten.

Zet de kaars neer op een stabiel en recht oppervlak.

Zet de kaars niet dicht onder een ander oppervlak: de hitte zal zich hier in ophopen. Brand een kaars nooit langer dan 4 uur achter elkaar.

Houd brandende kaarsen buiten bereik van kinderen en huisdieren. Een brandende kaars is geen speelgoed en de vacht van uw huisdier kan snel vlam vatten.

Laat de kaars net zo lang branden tot hij gesmolten is tot aan 1cm van de rand van de kaars. Dit heet 'poolen'. Zo wordt voorkomen dat de kaars gaat 'tunnelen' en dus naar binnen opbrandt.

Brandende kaarsen minimaal 10 centimeter van elkaar af plaatsen. Kaarsen die te dicht naast elkaar staan, verwarmen elkaar en kunnen gaan smelten en druipen.

Plaats geen kaarsen op de tocht, zoals in of bij een raam- of deuropening. Kaarsen die op de tocht staan gaan vaak walmen en druipen.

Plaats kaarsen in een rechte positie. Kaarsen die scheef staan gaan vaak walmen en druipen.

Doof de kaars altijd met een kaarsendover. Blaas de kaars nooit uit, dit voorkomt spatten van het warme kaarsvet en het inademen van rook wat slecht is voor uw gezondheid.

Zet brandende kaarsen nooit los neer. Gebruik minimaal een onderzetter.

Kaarsen nooit met water doven.

De lont (pit) mag 0,5 tot 1 cm lang zijn. Knip een deel van de lont af wanneer deze te lang wordt. Kaarsen met een te lange lont gaan vaak walmen en flakkeren.

Verplaats een brandende kaars nooit. De kaars kan gaan druipen. Doof de kaars alvorens deze te verplaatsen.

Plaats kaarsen niet te dicht bij een warmtebron zoals verwarming, open haard of in het hete zonlicht. Kaarsen die te dicht naast een warmtebron staan of in het hete zonlicht, kunnen gaan smelten, druipen of verkleuren.

Gebruik een geschikte en passende kaarsenhouder. Kaarsen die los of op een rand staan kunnen makkelijk omvallen en zorgen voor schade.

Luchtbevochtigers

Het griepvirus verspreidt zich beter van mens op mens in een droge lucht. Een luchtbevochtiger zou kunnen voorkomen dat de ziekte zich verspreidt, zo blijkt uit de onderzoek van Oregon State University. Niet alleen krijg je gebarsten lippen en een schilferende huid van de winterse droge lucht, ook geeft het meer kans op griep. Voor dit onderzoek werd de aanwezigheid van een griepvirus gemeten bij verschillende hoeveelheden luchtvochtigheid.

Houten meubels/vloer

Een voldoende hoge luchtvochtigheid in huis voorkomt scheuren en krimpen van vloeren, plinten, trappen, deuren, muziekinstrumenten en meubelen. Musea, expositieruimten, ateliers, meubelzaken en antiquairs maken veelvuldig gebruik van luchtbevochtigers om kostbare goederen te beschermen tegen schade door droge lucht. Uw waardevolle inboedel verdient dezelfde preventieve behandeling van de luchtkwaliteit. De droogteschade kan eenvoudig worden voorkomen door het plaatsen van één of meerdere luchtbevochtigers in huis.

Kamerplanten

Je zult zien dat ook je planten in huis gebaat zijn met een wat vochtigere lucht. De meeste van je urban jungle–kamerplanten zullen je dankbaar zijn na de aanschaf van een luchtbevochtiger.

Droge lucht

Slechts 20 procent van het virus overleeft een uur in een heel vochtig klimaat. Na 24 uur is het virus dood. In een heel droog klimaat echter, is na een uur nog 80 procent van het virus springlevend. En na een etmaal zit nog 60 procent van het virus in de lucht. 

bij ziekte

Volgens de onderzoekers genoeg reden om luchtbevochtigers te zetten op plaatsen waar het virus gevaar kan opleveren. Zoals op de afdeling Intensive Care of zelfs thuis bij een ziek kind. Mits het geen problemen oplevert met schimmel en vochtplekken.

betere nachtrust

De hogere luchtvochtigheid door een luchtbevochtiger zorgt voor een betere nachtrust (geen irritatie van luchtwegen of droge neus).

Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Je kan op verschillende manieren deze voordelen van aromatherapie ervaren. Om het makkelijk voor je te maken hebben we de populairste gebruikswijzen voor jou op een rijtje gezet!

Werking

Essentiële olie gaat verder dan alleen geur. Ze kunnen de mentale helderheid en emoties positief beïnvloeden. De kalmerende geur van lavendel kan bijvoorbeeld helpen bij het in slaap vallen terwijl de verkwikkende geur van citrus je helpt de dag vol energie te starten.

Branden

Vul je aromabrander met een laagje water, druppel je essentiële olie erin en plaats er een kaarsje onder. Je kamer is binnen de kortste keren gevuld met een heerlijke aroma. Let op! Het water verdampt dus vul op tijd het water bij.

Essentiële olie

Essentiële olie, ook wel etherische olie genoemd, is pure olie dat middels stoomdestillatie uit bomen en planten wordt gehaald. Deze olie biedt veel meer dan alleen een heerlijke aroma – het kan voor oneindig veel doeleinden gebruikt worden!

Diffusie

Verdamp de olie middels een luchtbevochtiger. Dit verspreidt een nevel met een zacht, toch aanwezig aroma door de kamer en bevochtigt deze tegelijkertijd. Het zuivert de lucht, brengt een fijne sfeer in het huis en laat vieze luchtjes verdwijnen.

Verdampen

Als je de olie gebruikt ter ondersteuning van een verkoudheid, druppel dan de olie in een kom met heet water en ga stomen, zoals je ook zal doen zonder olie. Je zal merken dat het je helpt vrijer te ademen.

Inhaleren

Als je de olie voor je gemoedstoestand gebruikt, kan je ervoor kiezen om het direct uit het flesje te inhaleren. Zo kan je overal van de geur genieten, ook als je onderweg bent. Ga je op vakantie maar heb je vliegangst? Neem je kalmerende essentiële olie mee in je handtas!

Verzorging

Olie moet eerst verdunt worden voordat je het in grote hoeveelheid op je huid kan smeren, daarom is het slim om het met je dagcrème o.i.d. te mengen! Meng de voordelen van je dagcrème met die van de essentiële olie die je gebruikt, en je krijgt een wonder verzorging!

In bad

Voor een ontspannen bad met een natuurlijk aroma kan je een paar druppels essentiële olie in het water druppelen. Zo creëer je een wellness momentje in je eigen badkamer en kan je ultiem genieten!

Parfum

Tegenwoordig zijn veel mensen gevoelig voor synthetisch parfum; essentiële olie zijn hiervoor de perfecte oplossing. Meng je huidolie of bodylotion met wat druppels olie en hier heb je het dan, de ideale parfum. Terwijl je lekker ruikt zorg je voor je gezondheid, wat wil je nog meer!

Moxa Therapie

Moxa Therapie is een behandelwijze die binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde veel wordt toegepast. Het is een aanvulling op acupunctuur, die zich kenmerkt door het verwarmen van acupunctuurpunten met een moxastick. Het is erkend door de WHO, maar nog wat onbekend in Nederland. Moxa therapie helpt bij diverse kwalen: van immuunproblematieken, digestieve problemen, menstruatieklachten of pijn.

Immuunsysteem

Moxatherapie verhoogt de bloedcirculatie, wat helpt bij spierontlasting. Het bevordert daarnaast de microcirculatie en het metabolisme, helpt het immuunsysteem te verbeteren. Het heeft ook een positieve werking bij mensen met spierpijn, artritis, slijmbeursontsteking, rugpijn, kramp, tenniselleboog, gewrichtspijn en menstruatieproblemen.

Stuitligging

Volgens de westerse geneeskunde wordt door moxa-therapie de baarmoeder beter doorbloed. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat het kindje spontaan draait. Bovendien stimuleert moxa vermoedelijk de bijnier en de hormonen die de bijnier produceert, beïnvloeden het spierweefsel van de baarmoeder. Daardoor zou het kindje beweeglijker worden en uiteindelijk kunnen draaien.

Spierpijn

Moxatherapie helpt bij tal van lichamelijke en geestelijke klachten. Dat komt door het ontspannen gevoel waar de therapie al direct voor zorgt. En vervolgens stimuleert het uw spieren. Dat werkt goed als u problemen hebt met bijvoorbeeld de spijsvertering, krampen of gebrek aan energie. Het werkt ook nog eens goed bij reumatische klachten, pijnlijke en stijve spieren.